10 Ekim 2016 Pazartesi

BEŞAMEL SOSLU KABAK

Beşamel soslu kabak yapmak için gereken malzemeler:

-Orta boy veya daha küçük kabak
-Süt
-Un
-Yağ
-Kaşar peyniri

Yapılışı:

  Kabakları hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz.Daha sonra boylamasına ikiye ayırıyoruz.İçlerindeki çekirdekli kısımları çıkartıyoruz.
  Beşamel sos yapımı için yağ ile unu yakmadan kavuruyoruz.İçine azar azar sütü ilave edip koyu boza kıvamına getiriyoruz. Tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz.Hazır beşamel sos ta kullanılabilir.
  Kabakların içine beşamel sosu doldurup üzerlerine rendelenmiş kaşarı da koyup fırına veriyoruz. Kaşarlar eriyip üzerleri kızarınca fırından alıp sıcak servis yapıyoruz.
  Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder