Kuşbaşı etli patlıcan yemeği nasıl yapılır?
Etli patlıcan nasıl yapılır?
Merhaba,bu yemeği rüyamda görüp uygulamaya geçirdim.Karnıyarık yemeğinin etlisi de diyebiliriz... Davet yemeklerine uygun olur diye düşünüyorum...
Malzemeler:
- Yarım kilo kuşbaşı et (ben kuzu tercih ediyorum)
- 4-5 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Kızartma yağı
Patlıcanlar karnıyarıktaki gibi alacalı soyulur.Bütün halde kızartılır.Fırın kabına alınır.Diğer tarafta etler ve soğan az yağda kuvvetli ateşte kavrulur.Suyunu çekince salçası ilave edilir.Bir süre de bu şekilde kavurduktan sonra suyu verilip pişmeye bırakılır.(Ben et pişirirken düdüklü tencere tercih ediyorum.)
Etler piştikten sonra patlıcanların ortaları yarılıp etler içine doldurulur.Su eklenip fırına verilir.20 dakika kadar suyu kontrol edilerek fırında tutulur.Daha sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun...
Canım arkadaşım ellerine sağlık :)
YanıtlaSilçok teşekkürler yardımların için
Sil