DOMATES CİVESİ
Antalya'nın geleneksel yemeklerinden birisi olan bu yemek,içindeki sebzeler itibariyle tam bir yaz yemeğidir. Zeytinyağı ile yapıldığı için hem sıcak hem soğuk servis edilebilir.Genelde her evin mutfağında bulunan malzemelerden yapıldığı için de pratik bir yemektir.
MALZEMELER: HAZIRLANIŞI:
1 adet patlıcan Yağı,soğanı,biberi ve patlıcanı tencereye koyup sebzeleri
2-3 adet biber kavuruyoruz.Bu arada domatesleri irice doğruyoruz.Domatesler
4-5 adet domates olgun ve sulu olursa yemek daha güzel oluyor.Bu sebeple
1 adet soğan domatesin bol olduğu yaz mevsimi bu yemek için çok doğru
Taze veya kuru nane bir zaman.Tencereye domatesleri,naneyi,fesleğeni, yıkan-
Fesleğen mış pirinci ve tuzu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.Ayrıca su
Bir tutam pirinç eklemeye gerek kalmıyor,domatesin suyu yetiyor.
Tuz
Zeytinyağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder