11 Eylül 2018 Salı

CİVE YEMEĞİ

DOMATES CİVESİ

Antalya'nın geleneksel yemeklerinden birisi olan bu yemek,içindeki sebzeler itibariyle tam bir yaz yemeğidir. Zeytinyağı ile yapıldığı için hem sıcak hem soğuk servis edilebilir.Genelde her evin mutfağında bulunan malzemelerden yapıldığı için de pratik bir yemektir.

MALZEMELER:                                 HAZIRLANIŞI:

1 adet patlıcan                                       Yağı,soğanı,biberi ve patlıcanı tencereye koyup sebzeleri
2-3 adet biber                                      kavuruyoruz.Bu arada domatesleri irice doğruyoruz.Domatesler
4-5 adet domates                                 olgun ve sulu olursa yemek daha güzel oluyor.Bu sebeple
1 adet soğan                                        domatesin bol olduğu yaz mevsimi bu yemek için çok doğru
Taze veya kuru nane                           bir zaman.Tencereye domatesleri,naneyi,fesleğeni, yıkan-
Fesleğen                                              mış pirinci ve tuzu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.Ayrıca su
Bir tutam pirinç                                   eklemeye gerek kalmıyor,domatesin suyu yetiyor.
Tuz
Zeytinyağı
                                                         
                                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder